Darıca Yunus Emre İlkokulu

Bayramoğlu Mahallesi Dağcı Sokak No 13 Darıca/KOCAELİ
Vizyon
Bölgemizde eğitim öğretimin kalitesinin artırılmasına katkıda bulunan, her yönü ile veli ve öğrencilerin beklentilerine karşılık veren, ezberci ve geçici öğrenmenin üstünde, konuların gerçek hayatla bağdaştırıldığı ve kalıcı öğrenmenin sağlandığı iyi donanımlı ve modern teknolojik okulları eğitim sistemimize kazandırmaktır.
Misyon
Mutlu, başarılı, sosyal, donanımlı, bilinçli, sağlam karakterli, faydalı, güzel ahlaklı, ülkesine ve insanlığa bağlılık duygusu gelişmiş, milli ve manevi değerlerine bağlı çağdaş , modern , yeniliklere ve gelişmeye açık , insancıl bir nesil yetiştirmektir.
KALORİFER(DOĞALGAZ)
ÖĞRENCİLER İÇİN ÜCRETLİ SERVİS BULUNMAKTADIR.
Darıca ilçe merkezine 5 km.
Sportif Etkinlikler
Okulumuzda öğretmen ve öğrencilerin kendi aralarında yaptıkları yarışmalar düzenlenmekte olup;bölgesel ve ulusal yarışmalara da katılmaktayız.
Proje Çalışmaları
Okulumuzda aktif olarak Beslenme Dostu Okul,Okulum Temiz,Sıfır Atık,Beyaz Bayrak,Değerler Eğitimi ve eTwinning projeleri yürütülmektedir.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
eTiwinning projesi (Kutluyorum,Farkındayım) Azerbaycan,Ukrayna ve Türkiyeden katılan toplam 12 öğretmen ve 160 öğrenci ile devam etmektedir.